23. Okoljski dan gospodarstva

Ali smo na pravi poti?

Bled, 4. junij 2024 Rikli Balance Hotel (ex Hotel Golf) – Sava Hotels & Resorts  Superior Cankarjeva cesta 4, 4260 Bled

Prikaži na zemljevidu

V zavesti ljudi je močna povezava med pojmom okolja in trajnosti, čeprav je to le eden od treh stebrov trajnosti. Miselna povezava se je oblikovala s hitrim razvojem okoljskih politik  in zakonodaje v zadnjem pol stoletju. Poseben pomen pa je okoljske politika dobila z Evropskim zelenim dogovorom, s katerim je okoljska politika postala središče za oblikovanja drugih politik in strategij.

Na letošnjem 23. Okoljskem dnevu gospodarstva bomo dobili vpogled v nove zahteve okoljske zakonodaje tako na ravni EU kot tudi novih zahtev nacionalne zakonodaje zaradi nedavnih sprememb ZVO-2A. Okrogla miza bo posvečena razumevanju razvoja okoljske zakonodaje v luči trajnosti. Že drugič bomo podelili nagrado za okoljskega trajnostnega menedžerja in dan zaključili s trajnostno modno revijo in prijetnim druženjem. Vljudno vabljeni!

Okoljski dan gospodarstva je tradicionalno strokovna konferenca, kjer predstavljamo okoljske trende in novosti, ki so pomembni za gospodarstvo. Ker so okoljske teme v zadnjem času zelo povezane tudi z politikami EU se nam bodo letos pridružili in z nami delili svoja stališča tudi predstavniki nekaterih evropskih zbornic in združenj. Njihove predstavitve bodo potekale v angleškem jeziku.

Ob glavni konferenci bo potekala še VIRIDI delavnica / okrogla miza, ki bo posvečena možnosti razvoja krožnega gospodarstva z izboljšanim sodelovanjem v čezmejni regiji Interreg med Slovenijo in Avstrijo.

Udeležba je brezplačna. Predhodna prijava je obvezna
Pokrovitelji dogodka


Zlati partner

Pokrovitelj

Partnerji